Evenement

Lezing Orgaandonatie en de hersendoodleugen

Interactieve lezing door Ger Lodewick met powerpoint en video. Ger heeft ruim 22 jaar onderzoek gedaan naar orgaandonatie en heeft er regelmatig kritisch over gepubliceerd.

Om 'postmortale' orgaandonor te zijn moet je hersendood verklaard worden en dan ben je plotseling een 'beademd stoffelijk overschot' (art. 14 van de wet op de orgaandonatie). De in Duitsland zeer bekende transplantatiechirurg Rudolph Pichlmayr zei vlak voor zijn dood iets heel interessants: "Als we de samenleving volledig zouden voorlichten over orgaantransplantatie, krijgen we geen organen meer." ... Hoezo? Wat is er aan de hand en mogen wij niet weten? Op verzoek van een uitgever schreef Ger een kritisch boek over dit onderwerp.

Ger Lodewick
Sinds 1996 houdt het thema orgaandonatie en -transplantatie hem bezig. Had Ger vroeger het ouderwetse donorcodicil op zak, nu heeft hij zich bewust laten registreren als niet-donor [keuze 2] in het donorregister.

De voorlichting van de overheid dient verregaand verbeterd te worden. De allesverhullende en misleidende pro-orgaandonatie-campagnes die regelmatig over ons uitgestrooid worden, dienen in de huidige vorm te stoppen. Er dient volledige informatie te worden gegeven. Over dit onderwerp geeft Ger regelmatig interactieve lezingen en als hij wordt uitgenodigd, neemt hij deel aan workshops en gesprekken hierover.

Sinds januari 2013 is Ger Lodewick ambassadeur ‘neen tegen orgaandonatie’ van Stichting De Vrije Mare. Van 1996-2011 was hij voorzitter van de Stichting Bezinning Orgaandonatie (SBO). In 2014 heeft hij een kritisch boek over orgaandonatie en hersendood geschreven: “Wat je over orgaandonatie zou moeten weten”, met een voorwoord van cardioloog Pim van Lommel.

Ger Lodewick wil niemand een mening opdringen. Wij hebben hem uitgenodigd omdat het zowel voor hem als voor ons van wezenlijk belang is om deze kennis en informatie te delen, zodat iedereen zelf een bewuste en weloverwogen keuze kan maken.

Deze lezing wordt georganiseerd door KoffeMet. Inloop vanaf 19.30 uur.

Gegevens

Datum:ma, 8 oktober 2018
Tijd:20:00 - 22:00
Kosten:€ 10,00
Adres:De Meerpaal
De Rede 80
8251 EX Dronten
Website:KoffieMet: Lezing Orgaandonatie en de hersendoodleugen

Agenda - Uitgelicht

Agenda

Economie als zichtbaar gemaakte liefde - Ivo Valkenburg
wo, 21 november in Joure
Deep fake news - Tegenlicht Meet Up
wo, 21 november in Amsterdam
Miniconferentie over de situatie in Syrië
do, 22 november in Tilburg
Oertoestanden van aarde & mens - Sander Videler
zo, 25 november in Tilburg
Een goed gesprek met… de Dieren!
zo, 25 november in Zwaanshoek
Lezing Werken met frequenties - Matthijs van der Stroom
zo, 25 november in Lisse
Lezing Blockchain, Cryptocurrency en Cyberspace - Luc Sala
di, 27 november in Heemstede
Meer

Eenvoudig Leven Agenda 2019 - Adv.

  Eenvoudig Leven Agenda 2019
  Nynke Valk

  Deze agenda helpt je om je eigen koers te volgen in een wereld vol indrukken. Door een eenvoudige methode verschuift je focus naar wat echt belangrijk voor je is. Je laat je minder sterk leiden door de verwachtingen van anderen, maar neemt zelf de regie. Met een praktische weekindeling, speelse tekeningen en teksten ter inspiratie.

  Meer informatie

Nieuw boek

  Het bestverkochte boek ooit
  (met deze titel)

  Sanne Blauw

  Cijfers zijn niet zo objectief als ze lijken. Bedrijven misbruiken cijfers om hun product aan je te slijten, politici om lastige beslissingen te rechtvaardigen, wetenschappers om hun onderzoek kracht bij te zetten. En wij cijferconsumenten laten ons maar al te graag misleiden als de cijfers zeggen wat we willen.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van het Nederlandstalig alternatief nieuws!

  Dagelijks om zes uur 's morgens een overzicht van het meest gelezen alternatief nieuws ontvangen?

  Meld je aan voor de nieuwsbrief. Het is kosteloos en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

  Schrijf je in!