Evenement

Lezing Orgaandonatie en de hersendoodleugen

Interactieve lezing door Ger Lodewick met powerpoint en video. Ger heeft ruim 22 jaar onderzoek gedaan naar orgaandonatie en heeft er regelmatig kritisch over gepubliceerd.

Om 'postmortale' orgaandonor te zijn moet je hersendood verklaard worden en dan ben je plotseling een 'beademd stoffelijk overschot' (art. 14 van de wet op de orgaandonatie). De in Duitsland zeer bekende transplantatiechirurg Rudolph Pichlmayr zei vlak voor zijn dood iets heel interessants: "Als we de samenleving volledig zouden voorlichten over orgaantransplantatie, krijgen we geen organen meer." ... Hoezo? Wat is er aan de hand en mogen wij niet weten? Op verzoek van een uitgever schreef Ger een kritisch boek over dit onderwerp.

Ger Lodewick
Sinds 1996 houdt het thema orgaandonatie en -transplantatie hem bezig. Had Ger vroeger het ouderwetse donorcodicil op zak, nu heeft hij zich bewust laten registreren als niet-donor [keuze 2] in het donorregister.

De voorlichting van de overheid dient verregaand verbeterd te worden. De allesverhullende en misleidende pro-orgaandonatie-campagnes die regelmatig over ons uitgestrooid worden, dienen in de huidige vorm te stoppen. Er dient volledige informatie te worden gegeven. Over dit onderwerp geeft Ger regelmatig interactieve lezingen en als hij wordt uitgenodigd, neemt hij deel aan workshops en gesprekken hierover.

Sinds januari 2013 is Ger Lodewick ambassadeur ‘neen tegen orgaandonatie’ van Stichting De Vrije Mare. Van 1996-2011 was hij voorzitter van de Stichting Bezinning Orgaandonatie (SBO). In 2014 heeft hij een kritisch boek over orgaandonatie en hersendood geschreven: “Wat je over orgaandonatie zou moeten weten”, met een voorwoord van cardioloog Pim van Lommel.

Ger Lodewick wil niemand een mening opdringen. Wij hebben hem uitgenodigd omdat het zowel voor hem als voor ons van wezenlijk belang is om deze kennis en informatie te delen, zodat iedereen zelf een bewuste en weloverwogen keuze kan maken.

Deze lezing wordt georganiseerd door KoffeMet. Inloop vanaf 19.30 uur.

Gegevens

Datum:ma, 8 oktober 2018
Tijd:20:00 - 22:00
Kosten:€ 10,00
Adres:De Meerpaal
De Rede 80
8251 EX Dronten
Website:KoffieMet: Lezing Orgaandonatie en de hersendoodleugen

Agenda

Beleving ‘Dag buiten de tijd’ - Janosh
wo, 25 juli in Alkmaar
Sterven doe je Zelf - Martijn van Staveren
wo, 19 september in Joure
Cursus Schumann Resonantie
za, 22 september in Denekamp
Bits, Bytes & Bewustzijn - Yfke Laanstra
do, 27 september in Heemstede
Ann Verschueren: Quantumfysica en Manifestatie
do, 4 oktober in Heemstede
Lezing Orgaandonatie en de hersendoodleugen
ma, 8 oktober in Dronten
Diabetes type 2: hoe kom ik er van af?
vr, 26 oktober in Soest
Meer

Nieuw boek

  De Spoken van Visegrád
  Ivo van de Wijdeven

  De vier Centraal-Europese landen Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije zijn verenigd in de Visegrád-groep. Ze hebben hele andere toekomstplannen dan Merkel en Macron. Er is een reëel gevaar dat ze het steeds minder nauw nemen met Europese regels, normen en waarden. Ze tornen daarmee aan het fundament van de Europese Unie.

  Meer informatie

Vakantieboeken


  Happiness project
  Gretchen Rubin


  Anders wonen
  Marleen Hartog


  Huh?!
  Berthold Gunster


  Digiminderen
  Johan van Houten

   Meer boeken

Video - Uitgelicht

Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van het Nederlandstalig alternatief nieuws!

  Dagelijks om zes uur 's morgens een overzicht van het meest gelezen alternatief nieuws ontvangen?

  Meld je aan voor de nieuwsbrief. Het is kosteloos en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

  Schrijf je in!