Evenement

Numerologie: Een mystieke reis langs de getallen

Vanaf de Oudheid tot in het Aquariustijdperk waar we nu zijn aangeland, maakten we ook een mystieke reis langs de getallen. Vanaf de Oudheid tot in het heden, is de verborgen betekenis van getallen in de Kabbala, in de Bijbel en in andere oude geschriften genoemd en geroemd. Maar wat weten we er eigenlijk van?

Marleen van Wegberg neemt je in deze lezing mee langs een min of meer verborgen geschiedenis van de getallen, die vaak in het geheim werd doorgegeven in de vroegere mysteriescholen. Wat leerde de Griekse wijsgeer Pythagoras hierover aan zijn leerlingen? Voor de goede orde: het gaat uitdrukkelijk en letterlijk alleen over ‘getallen’, en dus niet over ‘cijfers’ of ‘nummers’. Het woord ‘getal’ heeft betrekking op de kwalitatieve betekenis en is verbonden met de onstoffelijke wereld, de wereld van de geest, terwijl de twee woorden ‘cijfers’ en ‘nummers’ namelijk de kwantitatieve betekenis van getallen aangeven, die betrekking heeft op de materiële wereld.

Hoe onthullen getallen het proces van de schepping van de aarde en het leven van de mensheid in de dualiteit? Kunnen we het geheim van de getallen in ons persoonlijke leven ontsluieren en onszelf en anderen verrijken met de immense, verborgen kennis die in getallen besloten ligt?

Alles wat vanaf de oudste tijden in Egypte in de vorm van symbolen en rituelen werd onderwezen, is telkens wanneer de mensheid er aan toe was om de zin ervan in te zien, stukje bij beetje onthuld. In deze Aquariustijd kunnen we steeds dieper gaan ontdekken dat de oude getallenleer een ingenieus, mystiek en symbolisch systeem is, waarbij getallen als het ware bakens van Licht zijn die ons kunnen leiden op onze levensweg, dwars door de chaos en verwarring die we heden ten dage kunnen ervaren heen.

Marleen over het Aquariustijdperk: “Over de relatie van het Aquariustijdperk en de energie van het meestergetal 55 kan ik het volgende zeggen. In de traditionele numerologie is het getal 55 geen meestergetal, evenmin als 66, 77, 88 en 99 dat zijn. Mijn ervaring met de energie van de getallen is dat in deze eeuw in de overgang van het Vissen- naar het Aquariustijdperk de hogere trilling die met dit getal 55 verbonden is aan het vrijkomen is.

Dat heeft te maken met de ontwikkeling van een steeds groter deel van de mensheid naar het Christusbewustzijn, het bewustzijn van liefde en eenheid van alles dat leeft. Dit bewustzijn draagt een verlossende en bevrijdende kracht in zich, die de aarde en haar bewoners kan leiden naar het nieuwe tijdperk van vrede en broederschap en de vijfde dimensie.

Als het bewustzijn van de mensheid in totaliteit hoog genoeg is, kan het vijfde rijk neerdalen op Aarde en breekt de al lang geleden voorziene ‘gouden dageraad’ voor de mensheid aan. Op dit moment lijkt de tijd er rijp voor te zijn om die vrijkomende potentie van de meesterlijke 55 aan te gaan spreken als mensheid, door het hogere bewustzijn van eenheid en compassie vorm te gaan geven in de wereld. Het meestergetal 55 heeft niet alleen een grotere potentie dan een gewoon dubbel getal, maar het geeft deze trilling ook meer uitdagingen en obstakels die moeten worden overwonnen.

Het grotere licht van het hogere bewustzijn roept evenredige duistere krachten op. Dat merken we nu in deze overgangstijd! Een meestergetal draagt een potentie in zich, geen zekerheid. We moeten de kracht van dit getal nog wel waar gaan maken, allereerst in ons individuele leven en als gevolg daarvan geleidelijk als mensheid in totaliteit.”

Onlangs verscheen Marleen's boek Numerologie, een mystieke reis langs de getallen. Het is een intrigerend verslag van de mystieke reis die zij zelf ook maakte vanaf het moment dat getallen haar interesse hadden gewekt. Een reis, zo blijkt, die we allemaal ook innerlijk kunnen maken. De oude mysteriën werken ook nu nog diep door in ons menselijke bewustzijn.

Met behulp van uniek overgeleverd materiaal heeft Marleen antwoorden gevonden op veel vragen. En zal ze in deze lezing ook een beeld geven van de praktische, dagelijkse toepassing van de getallenleer. Dit mede aan de hand van de levens van inspirerende personen, zoals Mahatma Gandhi, Barack Obama, Nelson Mandela, Michael Jackson en Angelina Joli.

Marleen van Wegberg is als docent, numeroloog en holistisch coach verbonden aan Centrum voor Mensontwikkeling en Spiritualiteit. Zij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen op hun levensweg en het bieden van handreikingen op het gebied van zingeving en zelfontplooiing, vanuit een gnostische levensvisie. Ook geeft zij leergangen en cursussen op het gebied van numerologie en mystiek. Marleen schreef eerder een artikel over het magische jaar 2018, dat feitelijk (2+0+1+8 = 11) een meestergetal representeert. Wat meestergetallen zijn, zal Marleen ook uitgebreid vertellen in haar lezing!

BOEK 4 NAJAARSLEZINGEN EN ONTVANG 20% KORTING!

WantToKnow organiseert dit najaar 4 intrigerende lezingen, waar deze lezing er één van is. Intrigerend? Jazeker, omdat deze lezingen stuk voor stuk bewustzijnsverruimend zijn. Informatie brengen die je grenzen zal toetsen en verleggen. Gegarandeerd! En als er iets nodig is in deze tijd, is het het ‘losmaken’ van onze aannames en kaders, om vooral nieuwe toetsingen te doen. De lezingen gaan ervoor zorgen dat deze nieuwe informatie je grenzen zal verleggen. 4 Lezingen op de zondagmiddagen, de ‘donkere dagen voor Kerst’.

Deze 4 middagen worden verzorgd door 3 vrouwen en één man. Wij zijn er trots op deze 4 toppers hier te presenteren:

Dit zijn de data en de onderwerpen van hun lezingen:

 • 25 november: Een goed gesprek met de dieren - Piek Stor
 • 2 december: Het mysterie van je pijnappelklier - Saskia Bosman
 • 9 december: Numerologie, een mystieke reis langs de getallen - Marleen van Wegberg
 • 16 december: Sterven doe je zelf! De wederopstanding en bevrijding van het Innerlijke Bewustzijn - Martijn van Staveren

Toegangsprijs, korting en aanmelden:

Per lezing rekenen we een organisatiebijdrage van € 20 per persoon. Voor vroegboekingen van álle 4 lezingen, bieden we deze aan voor € 65 (i.p.v. € 80). Een voordeel van 20%! Dit aanbod geldt tot en met de eerste lezing op 25 november. Voor meer informatie en boekingen/reserveringen kun je terecht op onderstaande website.

Gegevens

Datum:zo, 9 december 2018
Tijd:14:00 - 17:00
Kosten:€ 20,00
Adres:Quinta Essentia
Spieringweg 913
2136 LK Zwaanshoek (NH)
Website:WantToKnow: Numerologie, een mystieke reis langs de getallen

Donatie

  Vind jij het belangrijk dat HoeZitHetNuEcht.nl blijft bestaan?

  Dan is jouw donatie noodzakelijk! Lees er hier meer over. Je kunt ons steunen via onderstaande donatieknop.

  Bedrag €*

Nieuw op de agenda

  Time Bender & Genialiteit - Tijn Touber

  In een tijd waarin oude structuren en paradigma’s omvallen, is het van belang om te leren leven en werken vanuit deze hernieuwde authenticiteit en oorspronkelijkheid, zodat we werkelijk nieuwe stappen kunnen zetten in onze individuele en collectieve ontwikkeling. Kom ook naar deze inspirerende lezing van Tijn Touber.

  wo, 23 januari 2019 - 20:00 tot 22:00 in Schipluiden

Agenda

Opgesloten in een piramide - Peter Toonen
wo, 19 december in Kloetinge
De aarde draait door - Tegenlicht Meet Up
wo, 19 december in Amsterdam
Remote Viewing - Rolf Nuyts
wo, 16 januari in Kloetinge
Big Brother Awards 2018
di, 22 januari in Amsterdam
Time Bender & Genialiteit - Tijn Touber
wo, 23 januari in Schipluiden
Graancirkels, Miraculeus, Magisch of Meditatief?
ma, 11 februari in Dronten
Het mysterie van de Bosnische Piramides
vr, 15 februari in Kloetinge
Meer

Nieuw boek

  Mr. Hiddema in de politiek
  Stan de Jong

  Theo Hiddema vertelt openhartig over de verkiezingscampagnes van Forum voor Democratie, het werk in de Tweede Kamer, zijn dwarse politieke opvattingen, zijn ambtsgenoten in het parlement en hoe het er binnenskamers aan toegaat in de partij. Een unieke inkijk achter de schermen van een van de meest spraakmakende politieke bewegingen van de afgelopen decennia.

  Meer informatie

Kadosuggesties voor de kerst