Evenement

Planetaire geometrie als voorteken van zware aardbevingen

De wetenschap is er altijd vanuit gegaan dat aardbevingen willekeurig plaatsvinden en dat er geen patronen bestaan die iets kunnen zeggen over mogelijke tijdstippen of plaatsen in de toekomst. Deze aanname is gebaseerd op onderzoek van de Aarde zelf door seismologen en geologen. Een groter beeld zoals dat van het Zonnestelsel en andere planeten wordt niet in ogenschouw genomen. Hooguit wordt een marginale invloed toegekend aan de Maan.

In de afgelopen vier jaar heeft Frank Hoogerbeets onderzoek gedaan naar een mogelijk verband tussen zwaardere aardbevingen en posities van de Zon, Maan en planeten, ervan uitgaande dat het Zonnestelsel een dynamisch systeem is van voortdurende veranderingen, maar dat tegelijkertijd een noodzakelijk evenwicht handhaaft. Wetenschappers ontkennen categorisch dat planeten invloed kunnen hebben. Zij doen dit op basis van de afstand van de planeten en de aanname dat alleen de gravitatiekracht een rol speelt.

In zijn onderzoek is Frank ervan uitgegaan dat niet gravitatie maar lichtgolven ofwel electromagnetische golven een rol spelen bij fysieke veranderingen. Dit zou de ongewone electromagnetische fluctuatie verklaren die sommige wetenschappers in Taiwan hebben gemeten kort voor zwaardere aardbevingen met een minimale sterkte van magnitude 6. Ook ongewone lichtverschijnselen in de atmosfeer van de Aarde kort voor grotere aardbevingen wijst in de richting van electromagnetische krachten.

Na vier jaar onderzoek heeft Frank een duidelijk patroon ontdekt van specifieke planetaire geometrie rond de tijd dat zwaardere aardbevingen plaatsvinden. De geometrie die de sterkste electromagnetische krachten blijkt op te wekken is een planetaire conjunctie, met name die waarbij Mercurius betrokken is. Daarnaast blijken ook hoeken van 90 graden een electromagnetische versterking te veroorzaken. De positie van de Maan is daarbij vaak cruciaal.

Op basis van zijn onderzoek heeft Frank de SSGI grafiek ontwikkeld, dat een onderdeel is van zijn computerprogramma Solpage. Deze grafiek is een voorstelling van planetaire geometrie en toont duidelijke pieken als de posities van de Zon, Maan en de planeten kritiek worden.

Frank is niet de eerste die op dit gebied onderzoek heeft gedaan. Reeds in de jaren 40 en 50 van de 20e eeuw concludeerde de Amerikaanse astronoom John H. Nelson dat specifieke planeetposities radioverbindingen (ernstig) verstoren en dat in 80% van de gevallen Mercurius daarbij betrokken is. Ondanks dat de NASA het onderzoek van Nelson overnam, is er daarna niets meer mee gedaan.

Lezing
In deze lezing geeft Frank met behulp van prachtige illustraties een heldere kijk op de specifieke geometrie van planeten die in het verleden zwaardere aardbevingen teweeg brachten. Daarnaast toont hij enkele van zijn succesvolle verwachtingen in de afgelopen drie jaar. Tevens noemt hij toekomstige tijdskaders waarin zeer waarschijnlijk zwaardere bevingen zullen plaatsvinden. De lezing is een ‘must’ voor astrologen, maar zeker ook een aanrader voor een ieder die meer wil weten over het Zonnestelsel en de invloed van planeten.

Wie is Frank Hoogerbeets
Van kinds af aan heeft Frank een grote interesse voor het Zonnestelsel, de Zon, Maan en planeten. Reeds op 14 jarige leeftijd probeerde hij een wiskundig patroon tussen de planeten te doorgronden. Dit werd later de basis voor het doorgronden van belangrijke planetaire geometrie. In 2002 richtte Frank de non-profit organisatie Ditrianum op als draagvlak voor het bestuderen van de geometrie in de Natuur. In 2007 verplaatste Frank de focus langzaam naar de geometrie in het Zonnestelsel omdat die de grootste invloed uitoefent op onze Aarde en de Maan. Sinds 2017 zijn de activiteiten van Ditrianum geheel gericht op aardbevingsverwachtingen op basis van planeetstanden en toont de website de eerste (experimentele) seismische indicator in de wereld.

Reserveren
Deze lezing wordt georganiseerd door DeLezing.nl. Reserveren doe je door het bedrag van € 15,00 vóór 15 december 2018 over te maken op rekeningnummer NL10 INGB 0004 4605 79 t.n.v. Desire & Give te Voorhout o.v.v. Frank. De betaling is bevestiging van deelname. Betalen aan de zaal: gepast contant € 17,50.

Locatie
Openbaar vervoer: Vanaf NS Station Heemstede-Aerdenhout richting Zandvoort lopen en meteen oversteken (1e straat rechts). Met de auto: Heemstede is uitstekend te bereiken vanuit Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam en Utrecht. Doordeweeks kun je na 18.00 uur gratis parkeren in de buurt van het gebouw.

Gegevens

Datum:wo, 12 december 2018
Tijd:20:00 - 22:30
Kosten:€ 15,00
Adres:Stormvogelweg 1
2106 AD Heemstede
Website:DeLezing.nl: Planetaire geometrie en lichtgolven als voorteken van zware aardbevingen

Donatie

  Vind jij het belangrijk dat HoeZitHetNuEcht.nl blijft bestaan?

  Dan is jouw donatie noodzakelijk! Lees er hier meer over. Je kunt ons steunen via onderstaande donatieknop.

  Bedrag €*

Nieuw op de agenda

  Time Bender & Genialiteit - Tijn Touber

  In een tijd waarin oude structuren en paradigma’s omvallen, is het van belang om te leren leven en werken vanuit deze hernieuwde authenticiteit en oorspronkelijkheid, zodat we werkelijk nieuwe stappen kunnen zetten in onze individuele en collectieve ontwikkeling. Kom ook naar deze inspirerende lezing van Tijn Touber.

  wo, 23 januari 2019 - 20:00 tot 22:00 in Schipluiden

Agenda

Opgesloten in een piramide - Peter Toonen
wo, 19 december in Kloetinge
De aarde draait door - Tegenlicht Meet Up
wo, 19 december in Amsterdam
Remote Viewing - Rolf Nuyts
wo, 16 januari in Kloetinge
Big Brother Awards 2018
di, 22 januari in Amsterdam
Time Bender & Genialiteit - Tijn Touber
wo, 23 januari in Schipluiden
Graancirkels, Miraculeus, Magisch of Meditatief?
ma, 11 februari in Dronten
Het mysterie van de Bosnische Piramides
vr, 15 februari in Kloetinge
Meer

Nieuw boek

  Mr. Hiddema in de politiek
  Stan de Jong

  Theo Hiddema vertelt openhartig over de verkiezingscampagnes van Forum voor Democratie, het werk in de Tweede Kamer, zijn dwarse politieke opvattingen, zijn ambtsgenoten in het parlement en hoe het er binnenskamers aan toegaat in de partij. Een unieke inkijk achter de schermen van een van de meest spraakmakende politieke bewegingen van de afgelopen decennia.

  Meer informatie

Kadosuggesties voor de kerst