Evenement

Smeltend Zwitserleven - Tegenlicht Meet Up

Hoe kunnen we onze cultuur veranderen om de klimaatcrisis te stoppen? Heeft de mens zijn rug tegen de natuur gekeerd en keert de natuur nu haar rug naar ons? De gevolgen van de klimaatcrisis manifesteren zich nu al in de wereld om ons heen. We zien het aan de gletsjers, aangezien ze zo snel smelten krijgen we te maken met het gevaar dat de bergen afbrokkelen. En hoe de wereld er binnen 50 jaar zal uit zien kunnen we volgens schrijver Amitav Ghosh letterlijk niet in woorden vatten. Welke middelen kan je inzetten om deze grote, abstracte machten aan te pakken? Hoe kan het recht, activisme en cultuur helpen? Hoe veranderen we onze algemene mentaliteit en verbeelding om maatregelen op te nemen tegen klimaatverandering?

Met in dit programma onder andere:

 • Britta Hosman, filmmaker
 • Anoek Nuyens, theatermaakster
 • Jolan van der Wiel, ontwerper
 • Annick de Witt, onderzoeker 'worldviews and sustainable development'
 • Jan van de Venis, mensenrechtenadvocaat en ombudsman toekomstige generaties
 • Laura Burgers, jurist en schrijver
 • Roderik van de Wal, associate professor metereologie en klimaat dynamiek

We hebben een collectief verbeeldingsprobleem. Klimaatverandering lijkt nu zo veraf dat de problematiek helemaal niet urgent aanvoelt. Maar het gebeurt nu, ook in Nederland. Hoe kunnen we de klimaatverandering verbeelden zodat we meer gaan werken aan de noodzakelijke duurzame transitie in de samenleving? We praten verder met kunstenaars, advocaten en filosofen over duurzaamheid.

Wat gaan we doen?

 • We openen de avond met een interview met regisseur Britta Hosman over Zwitserland, Peruaanse berggids Saul Luciano Lliuya en filosoof Amitav Gosh.
 • Daarna gaan we naar een breed rondetafelgesprek met theatermaakster Anoek Nuyens, jurist en schrijver Laura Burgers en ombudsman voor toekomstige generaties Jan van de Venis. We praten over de rol van kunst en cultuur, activisme en het recht in het aanpakken van klimaatverandering.
 • Na de pauze kijken we naar het werk 'Tropic City' van ontwerper Jolan van der Wiel, en praten we verder over de manier hoe klimatologische processen de vorm en architectuur van onze steden kunnen gaan aanpassen.
 • Met Roderik van de Wal kijken we naar de staat van de gletsjers nu. Na onheilspellende verklaringen in de jaren '90 vragen we ons af waar we nu staan en wat de impact is van het smelten van de gletsjers op omwonenden, Nederland en het klimaat. Kunnen we nog gezellig gaan skiën in Zwitserland?
 • Met onderzoeker en filosoof Annick de Witt gaan we na op welke manier het persoonlijk wereldbeeld invloed heeft op de manier hoe we de duurzame transitie aanpakken en klimaatverandering zien als probleem.

Praat mee tijdens de Tegenlicht Meet Up in Pakhuis de Zwijger.

Gegevens

Datum:wo, 14 maart 2018
Tijd:20:00 - 22:00
Kosten:Gratis
Adres:Pakhuis de Zwijger
IJ Zaal
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Website:Pakhuis de Zwijger: Smeltend Zwitserleven

Agenda - Binnenkort

  528Hz Revolution - Dr. Leonard Horowitz

  Engelstalige lezing van Dr. Leonard Horowitz en Sherri Kane die hun kennis en ervaringen willen delen over de zogenoemde liefdesfrequentie, 528Hz. Doe mee met de snel groeiende community van verwante spirits die een positieve impact willen realiseren op de maatschappij, bedrijven en relaties wereldwijd: De revolutie van 528Hz.

  za, 23 juni 2018 - 14:00 tot 17:00 in Heemstede

Agenda - Binnenkort

  Nog niet vrijgegeven universele verbindingen, dimensies + oplossingen

  In een enerverende presentatie bespreekt Anton Teuben de wereldwijde veranderingen met de nieuwe (nog niet vrijgegeven) universele verbindingen met verschillende dimensies. Daarna gaat hij in op de vele oplossingen die mogelijk zijn met het integreren van de Schumann resonantie die onmisbaar is voor ons bestaan.

  di, 26 juni 2018 - 20:00 tot 22:30 in Heemstede

Agenda

Earth & Beyond V
za, 23 juni in Houten
Cursus Schumann Resonantie
za, 23 juni in Winsum
Landelijk Protest Luchtvaartgroei
za, 23 juni in o.a. Amsterdam
528Hz Revolution - Dr. Leonard Horowitz
za, 23 juni in Heemstede
Krachtdieren – Wijsheid en inspiratie uit het dierenrijk
za, 23 juni in Breda
Boekpresentatie Gezond met CBD en andere cannabinoiden
zo, 24 juni in Bussum
Nog niet vrijgegeven universele verbindingen, dimensies + oplossingen
di, 26 juni in Heemstede
Meer

Obelisk Boeken - Uitgelicht

   Een Cirkel Doorbroken
  Thea Terlouw

  Ieder van ons, spiritueel of niet, ervaart dat de huidige tijd een vreemd soort onrust met zich meebrengt. Dit boek gaat daarover en laat zien dat er zich momenteel op mondiale schaal een bijzonder proces voltrekt. Thea Terlouw schetst een toekomst waarin mensen weer verbonden worden met de Al-Bron.

  Meer informatie

Nieuwe boeken

  Patronen van bedrog
  Willem Middelkoop

  Zelfhelend Vermogen
  Deepak Chopra

   Meer boeken

Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van het Nederlandstalig alternatief nieuws!

  Dagelijks om zes uur 's morgens een overzicht van het meest gelezen alternatief nieuws ontvangen?

  Meld je aan voor de nieuwsbrief. Het is kosteloos en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

  Schrijf je in!