Kadosuggesties voor de Kerst

Wij hebben een aantal leuke nieuwe boeken voor je geselecteerd, welke goed passen bij de Kerst en ook een waardevol (alternatief) kado zijn voor die speciale personen in je leven. Daarnaast werden deze boeken geschreven door mensen met de juiste intenties.

Kadosuggesties

Het intentie effect, The Power of Eight (Nederlandse editie)
Lynne McTaggart
Te koop bij Bol.com voor € 29,99

Lynne McTaggart onthult in dit nieuwe boek de bijzondere resultaten van meer dan tien jaar wetenschappelijk onderzoek en experimenten met groepen op het gebied van gedachtekracht. Met onze gedachten kunnen we wonderen verrichten: we zijn in staat om ons eigen leven en dat van anderen te helen en de wereld positief te veranderen.

Dat effect van gedachtekracht neemt exponentieel toe als we onze gedachten bundelen in een kleine groep. Lynne was zelf verrast van het enorme potentieel van het werken in kleine groepen: er bleek niet alleen een effect te zijn voor degene die de intenties ontving, maar de hele groep profiteerde van het spiegeleffect. Lynne geeft je in dit boek niet alleen honderden inspirerende voorbeelden, maar vooral ook alle tools om zelf aan de slag te gaan met de energie die we allemaal in ons hebben. Wat je met je gedachten voor anderen wenst, komt met nog veel meer kracht naar jezelf terug!

 

Hoe overleef je? Ontdek wetenschappelijk bewezen voedingsmiddelen die beschermen tegen ziekte en die ziekte omkeren
Dr. Michael Greger
Te koop bij Bol.com voor € 29,95

De meeste oorzaken van vroegtijdig overlijden kunnen voorkomen worden door eenvoudige veranderingen in levensstijl en dieet. De Amerikaanse arts Michael Greger vertelt over het enige wetenschappelijk bewezen dieet dat zowel bescherming biedt tegen veel oorzaken van vroegtijdig overlijden en lichamelijke gebreken, als ziektes kan omkeren.

Als het lichaam een beschadiging oploopt dan kan het dit vaak zelf genezen. Daar moet je jouw lichaam echter wel de kans voor geven. De vijftien meest voorkomende doodsoorzaken komen in dit boek aan bod zoals hart- en vaatziekten, diabetes, alzheimer en kanker. Wat moet je eten om de kans op deze ziektes zo laag mogelijk te houden? Of wat moet je eten om ervan te genezen? Op deze vragen geeft Michael Greger antwoord, zich baserend op recent wetenschappelijk onderzoek.

 

Medical Medium, Life-Changing Foods (Nederlandse editie)
Bescherm jezelf met de verborgen genezende krachten van fruit & groenten

Anthony William
Te koop bij Succesboeken.nl en Bol.com voor € 49,50

Medium Anthony William vertelt wat de onderliggende oorzaak is van de pijn of ziekte van mensen en wat ze moeten doen om hun gezondheid te herstellen. In zijn eerste boek Medical Medium onthult Anthony hoe je met een gerichte levenswijze, waarbij voeding een zeer belangrijke rol speelt, tientallen ziekten kunt behandelen.

In dit boek, Medical Medium Life-Changing Foods, gaat Anthony dieper in op de genezende kracht van tientallen vruchten, groenten, kruiden en specerijen, en uit het wild afkomstige voedingsmiddelen die een bijzonder effect op de gezondheid kunnen hebben. Anthony beschrijft de eigenschappen van elk voedingsmiddel, de symptomen en aandoeningen die je ermee kunt verlichten of genezen, en de voordelen die je er op emotioneel en spiritueel gebied uit kunt halen. Het boek bevat tevens heerlijke recepten waarmee je maximaal van de heilzame eigenschappen van de voedingsmiddelen kunt genieten, variërend van zoete aardappel met gesmoorde kool tot honing-kokosijs.

 

De edele kunst van Not giving a fuck
De tegendraadse aanpak voor een goed leven
Mark Manson
Te koop bij Bol.com voor € 19,99

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo'n behoefte aan hebt.

Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.

Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Dit is de Nederlandstalige versie.

 

Nooit meer te druk
Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld
Tony Crabbe
Te koop bij Bol.com voor € 18,99

Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Wat Marie Kondo doet voor je huis, doet Tony Crabbe voor je hoofd en je leven.

Onze inbox en to-do-lijst puilen uit, veel mensen verwachten iets van ons en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. Maar Nooit meer te druk is geen timemanagementboek, Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.

"Een levensveranderend boek dat evalueert wat je aan het doen bent, waarom je het doet en op welke manier." Daily Express

 

Anders Wonen
Verhalen van paradijsvogels

Marleen Hartog
Te koop bij Bol.com voor € 19,95

Een hutje op de hei, een plekje in de natuur. Eenvoudiger leven. Uit de ratrace van méér en sneller. Velen dromen ervan, sommigen zetten daadwerkelijk de stap. In 'Anders wonen' vind je unieke verhalen van paradijsvogels die kozen voor een minder gangbare manier van wonen en leven.

Stuk voor stuk sloegen zij hun vleugels uit en keken verder dan de verwachtingen van de maatschappij. Zij lieten zich leiden door waarden als eenvoud, rust, aandacht, duurzaamheid en levenskwaliteit. In een (zelfgebouwde) woonwagen, op een schip of op een afgelegen plekje tussen het groen. In een yurt, een woongemeenschap of in een Tiny House. De avonturiers vertellen waarom zij voor hun alternatieve woonplek kozen. Wat was de drijfveer, hoe hebben ze dit aangepakt en wat heeft het hen gebracht? Een boek vol ervaring, inspiratie en lef!

 

Ontspullen
James Wallman
Te koop bij Bol.com voor € 12,50

'Ontspullen' van James Wallman gaat over waarom opruimen een belangrijk onderdeel van ons leven is. Maar hoe kom je van je spullen af? En hoe weersta je de verleiding nieuwe in huis te halen?

Je zult vast en zeker herkennen dat je teveel spullen hebt in huis. We hebben er met elkaar meer dan ooit - en veel dingen die we nooit gebruiken, zoals kleding, keukenspullen en prullaria. Maken ze jou nog gelukkig? Volgens trendwatcher James Wallman kun je beter ervaringen verzamelen in je leven en jezelf van spullen ontdoen. De Japanse opruimgoeroe Kondo helpt je met selecteren, maar Wallman gaat een stap verder. Hoe zorg je ervoor dat je niet verleid wordt om meer te kopen?

In 'Ontspullen' geeft James Wallman psychologische inzichten, aansprekende voorbeelden en praktische tips. Kortom: alles wat je nodig hebt voor een gelukkiger leven met minder spullen.

 

Leven van de lucht
Gerhard Hormann
Te koop bij Bol.com voor € 14,95

Zonder geldzorgen leef je zorgelozer en kun je eindelijk worden wat je altijd al wilde zijn. Wat zou jij doen als de overheid iedere maand zomaar 1000 euro op je rekening stort? Schrijver Gerhard Hormann neemt de proef op de som. Hij begint aan een uniek experiment: wat doet het met je als je elke maand gratis geld krijgt?

Een jaar lang keert hij zichzelf van zijn spaargeld iedere maand een basisinkomen uit van 1000 euro netto. Grote vraag daarbij is wat gratis geld met je doet en wat je vervolgens allemaal gaat doen. Blijf je net zo hard werken als voorheen? Of ga je vanaf dat moment alleen nog maar leuke dingen doen en verandert je leven in één langgerekte vakantie? In Leven van de lucht doet Gerhard Hormann openhartig verslag van de eerste twaalf maanden van zijn nieuwe bestaan.

 

Wie is de beste omdenker? Het Kaartspel
Berthold Gunster
Te koop bij Bol.com voor € 19,99

Kun jij omdenken en van een lastig probleem iets leuks maken? Hoe handiger en creatiever je bent, hoe meer punten je verdient. Dit spel kun je thuis of in de klas spelen, met z'n tweeën of in een groepje. Het is niet alleen leuk om te spelen, maar ook heel spannend. Hoeveel omdenkpunten verdien jij?

Om te kunnen omdenken moet je zowel creatief zijn als logisch kunnen nadenken. Jonge kinderen lijken het creatieve deel intuïtief te beheersen. Ze maken "denkfouten' die uiteindelijk tot nieuwe mogelijkheden kunnen leiden. Op een bepaalde leeftijd gaan ze echter beseffen dat er "foute' antwoorden zijn en raken ze dat vermogen kwijt. Dit spel leert kinderen hun uitzonderlijke creativiteit te behouden en te combineren met volwassen logica. Er is ook een Kaartspel voor Volwassenen verkrijgbaar.

 

De Voedingswijzer
Juglen Zwaan
Te koop bij Succesboeken.nl en Bol.com voor € 44,95

Eten doen we allemaal dagelijks. Maar wat stoppen we nu precies in onze mond? Wat zit erin? Wat doet het met onze gezondheid? Dit gebonden, full colour boek van 480 pagina's geeft daar op een begrijpelijke manier antwoord op. Honderden voedingsmiddelen komen uitgebreid aan bod. Uniek is ook de zelfhulpwijzer, waarbij eenvoudig is op te zoeken welke voedingsmiddelen positief kunnen inwerken op bepaalde klachten.

Het is een zeer complete gids, waarbij gebruik gemaakt is van de huidige wetenschappelijke kennis over voeding en gezondheid. Nog niet eerder is er zo'n compleet naslagwerk verschenen waarin vrijwel alle onbewerkte voedingsmiddelen uit de supermarkt zo uitgebreid besproken zijn. Aan bod komen onder meer groenten, fruit, noten, zaden, granen, peulvruchten, kruiden, kiemen, slasoorten, zeewier, oliën, vetten, vlees, vis, zuivel, dranken en meer.

 

Steeds leuker
Jelle Hermus
Te koop bij Bol.com vanaf € 12,99

De voordelen zonder de nadelen. Je leven steeds leuker maken, met steeds minder moeite. Dat is waar 'Steeds leuker' om draait. Want eindeloos ploeteren is prima, maar op de bank zitten met een goed boek, een kop thee en een glimlach op je snoet is ook fijn.

In dit praktische boek presenteert Jelle Hermus de korte route naar een leuker leven. Hij laat zien hoe je - door het zetten van de juiste kleine stappen - je leven snel in een opwaartse spiraal kunt brengen. Want we weten vaak niet precies wat we willen doen met ons leven, maar we weten wél hoe we ons willen voelen: vrijer, blijer en meer voldaan. Als je steeds kleine stappen blijft zetten in de juiste richting, kom je vanzelf waar je wilt zijn.

 

Omdenken doe je zo! Omdenken voor kinderen
Berthold Gunster
Te koop bij Bol.com voor € 9,99

Problemen zijn vervelend. Die wil je natuurlijk liever niet. Maar soms kun je met een probleem je voordeel doen. Er iets goeds van maken. Omdenken, heet dat. Van een probleem een mogelijkheid maken. Als je dit boekje gelezen hebt, zul je merken dat het soms superleuk is om een probleem te hebben!

Om te kunnen omdenken moet je zowel creatief zijn als logisch kunnen nadenken. Jonge kinderen lijken het creatieve deel intuïtief te beheersen. Ze maken "denkfouten' die uiteindelijk tot nieuwe mogelijkheden kunnen leiden. Op een bepaalde leeftijd gaan ze echter beseffen dat er "foute' antwoorden zijn en raken ze dat vermogen kwijt. Dit boek leert kinderen hun uitzonderlijke creativiteit te behouden en te combineren met volwassen logica.

 

Tiny Houses - minder huis, meer leven
Monique van Orden
Te koop bij Bol.com vanaf € 12,99

Het eerste Nederlandse Tiny House boek. Minder huis, meer leven. Tiny Houses in Nederland en België. Steeds meer mensen willen anders wonen en leven. Een tiny house is een mooi en slim ontworpen, vaak duurzaam gebouwd huisje dat stukken goedkoper is dan een traditioneel huis. Minder woonoppervlakte, maar meer vrijheid.

Dit fraai vormgegeven inspiratieboek met prachtige foto's geeft inzicht in de tiny house movement. Aan het woord komen bewoners van verschillende tiny houses in Nederland en België. Zij delen hun ervaringen en geven hun beste tips & tricks voor wonen op de vierkante meter. Geschreven door Monique van Orden, vicevoorzitter van de stichting Tiny House Nederland.

 

Doe Een Jaar HoeZitHetNuEcht Kado

Op onze website verzamelen wij al sinds 2012 een breed aanbod aan alternatief nieuws en sinds kort de meest interessante alternatieve boeken en evenementen. Deze website kost echter wel tijd en geld om aan te bieden.

Met een bijdrage van slechts € 1 per maand (€ 12 voor heel 2018) kun je ons een mooi kado geven als blijk van waardering. En dat is eigenlijk ook gelijk een kado aan jezelf, aangezien wij dan ook in het nieuwe jaar het alternatieve nieuws, boeken en evenementen aan jou kunnen blijven aanbieden.

Je kunt jouw bijdrage (groot of klein) overmaken op ons rekeningnummer NL56 TRIO 2019 2557 90 ten name van: HoeZitHetNuEcht onder vermelding van: 'Een Jaar HoeZitHetNuEcht Kado'. Alle donatiegelden zullen besteed worden aan webhosting, onderhoudskosten en verdere ontwikkeling van de HoeZitHetNuEcht-website.

Bij het bestellen via bovenstaande links ontvangen we een (zeer) kleine commissie welke we gebruiken voor het betalen van hosting- en onderhoudskosten.

Wij wensen alle lezers een fijne Kerstperiode toe!