Kadosuggesties voor de feestdagen

Wij hebben een aantal leuke nieuwe boeken voor je geselecteerd, welke goed passen bij de feestdagen en ook een waardevol (alternatief) kado zijn voor die speciale personen in je leven. Daarnaast werden deze boeken geschreven door mensen met de juiste intenties.

Kadosuggesties

Inspirerend Leven Winterboek
Een heerlijk warm boek voor wanneer het buiten koud is
Te koop bij Bol.com voor € 17,50

Een warme winter begint van binnen en voor wie helemaal in de sfeer wil komen is er nu het Inspirend Leven Winterboek. Persoonlijke verhalen, heerlijke recepten, inspirerende quotes, stylinginspiratie voor je winter-huis, creatieve zelfmaak-ideeën en tips voor winterse uitjes: dit alles en nog veel meer vindt je in het Inspirerend Leven Winterboek… Maak er deze winter een feestje van voor jezelf!

Ontdek hoe je je kunt afstemmen op de energie van het yin-seizoen. Laat de winter je helpen om een stapje terug te doen en naar binnen te kijken. Bereid je voor op de winter met Feng Shui. Kom in winterse sferen met recepten voor comfort food. Leer vertragen en energetisch uit te checken. Ontdek wat de winter fysiek, geestelijk en spiritueel voor jou betekent. Lees de persoonlijke verhalen voor bij het haardvuur. Wordt creatief met de inspiratie voor een winterwonderland in je huis. Ga erop uit met onze winterse tips.

 

Happy Life 365
De no-nonsense denkwijze voor een leuker leven
Kelly Weekers
Te koop bij Bol.com voor € 20,99

Kelly Weekers laat op basis van simpele stappen zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel. Aan de hand van thema's als zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, social media en relaties leer je op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, stress en piekeren. Kelly vertelt nuchter en met humor hoe je zelf geluk creëert door los te laten waar je geen controle over hebt en de regie te pakken waar het kan.

Haar denkwijze leert je wat vaker lak te hebben aan wat een ander van je vindt, wat vaker nee te zeggen tegen dingen waar je een hekel aan hebt, te accepteren dat falen bij het leven hoort en je niet perfect bent of hoeft te zijn. Het laat je werken voor wat je wilt en het laat je stoppen met zeuren over dat wat je niet hebt. Boordevol stappenplannen, voorbeelden en tips & tricks voor een leuker leven!

 

Fokking druk
Het ultieme anti-stressboek
Thijs Launspach
Te koop bij Bol.com voor € 15,99

Hoe het met ons gaat? Fokking druk natuurlijk! Druk is het nieuwe normaal. Een volle agenda en een vol hoofd, het gevoel achter de dingen aan te lopen en altijd tijd tekort komen: het zijn dé kenmerken van deze tijd. Maar de drukte speelt ons inmiddels parten. Het aantal burn-outs is de laatste tien jaar schrikbarend gestegen. Je kunt zelfs spreken van een echte burn-outepidemie: ongeveer één op de zeven werkenden heeft ernstige stressklachten of zit door de stress thuis. En ook als je geen burn-out krijgt, kan de stress zorgen voor een stuk minder levensplezier.

Hoe komt het nu dat we te veel en te hard werken? Waarom hebben we zoveel last van FOMO (Fear Of Missing Out)? En belangrijker: wat kun je zelf doen om te dealen met stress en een burn-out te voorkomen? Psycholoog Thijs Launspach legt uit waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen

 

Eenvoudig Leven Agenda 2019
Focus op wat essentieel is en laat de rest los
Nynke Valk
Te koop bij Bol.com voor € 16,99

Eenvoudig leven, het klinkt mooi... Maar hoe krijg je het voor elkaar in een tijd waarin we van alles moeten op het gebied van werk, studie, familie en sociale media? Boeddhistisch coach Nynke Valk ontwikkelde een agenda waarmee je je activiteiten kunt plannen én je rust kunt bewaken.

De agenda bevat praktische wenken om de eisen van de buitenwereld en de behoeften van de binnenwereld met elkaar in balans te brengen. De hele opzet van de agenda is bedoeld om je te ondersteunen bij zelfregie, wekelijkse reflectie en (zelf)compassie. Op een manier die praktisch en eenvoudig is, maar toch diepgang heeft.

 

Zoals verwacht loopt alles anders
Een nieuwe visie op omdenken
Berthold Gunster
Te koop bij Bol.com en Succesboeken.nl voor € 20,00

Omdenken klinkt leuk. Maar hoe dan? Problemen lijken vervelende dingen. Daar wil je van af. Je wilt ze oplossen. Werkt dat? Soms wel. Maar vaak ook niet. Voor je het weet maak je als overwerkte baas, goedbedoelende moeder of gestreste kip-zonder-kop het probleem alleen maar groter. Da’s niet alleen frustrerend, het is zelfs een gemiste kans: elk probleem is een verborgen krachtbron. Een bron van informatie.

Dit boek biedt een instrument om met elk probleem - van de dagelijkse ergernissen tot de grote tragedies van het leven - om te gaan. Het is een handleiding waarmee je een probleem kunt laten verdwijnen of (in sommige gevallen) kunt omdenken. Stap voor stap laat het zien hoe je elk probleem op een constructieve manier kunt aanpakken. Met gratis Omdenken-matrix-card.

 

Het bestverkochte boek ooit (met deze titel)
Hoe cijfers ons leiden, verleiden en misleiden
Sanne Blauw
Te koop bij Bol.com voor € 18,00

Van gezondheidsweetjes tot je pensioenleeftijd, van het weerbericht tot verkiezingsuitslagen: overal bepalen cijfers hoe ons leven eruitziet. Maar cijfers zijn niet zo objectief als ze lijken. Bedrijven misbruiken cijfers om hun product aan je te slijten, politici om lastige beslissingen te rechtvaardigen, wetenschappers om hun onderzoek kracht bij te zetten. En wij cijferconsumenten laten ons maar al te graag misleiden als de cijfers zeggen wat we willen.

Met dit boek wil Sanne Blauw cijfers weer op hun plek zetten. Niet op een voetstuk. Niet bij het vuilnis. Maar waar ze horen: naast de woorden.

 

Bewust Man Zijn
John Gray
Te koop bij Bol.com en Succesboeken.nl voor € 18,90

De rol van de man in relatie tot vrouwen staat meer dan ooit in de schijnwerpers! Dit boek helpt een man om naar binnen te kijken, leert hem zijn doel en missie te ontdekken, en laat hem contact maken met zijn gevoelens. Het ondersteunt hem in zijn streven om zijn eigen weg te gaan en daarin authentiek te zijn.

Dit boek is een praktische gids voor iedere man die zijn eigenheid en kracht wil ontdekken en volgen en onderzoekt de kwaliteiten van het nieuwe man-zijn. Maar het biedt ook handvatten voor het aangaan van de uitdagingen waarbij mannen hun volledige potentieel kunnen ontwikkelen. En natuurlijk, niets is aantrekkelijker dan de bewuste man! Elk hoofdstuk van het boek omvat een deel voor vrouwen, waarbij de auteur aangeeft hoe een vrouw een goede, uitdagende en betrouwbare man kan herkennen, maar ook hoe zij een man kan helpen het beste van zichzelf naar buiten te brengen.

 

Ga lekker zélf in je kracht staan
De ergste clichés op kantoor
Japke-d. Bouma
Te koop bij Bol.com voor € 12,99

Flexwerken, punten op de horizon, brainstormen en centraal stellen. De innovatieve kwaliteitsslagen vliegen ons om de oren op kantoor, maar worden we daar nou beter van, vraagt Japke-d. Bouma zich af. Is het nou wel zo goed om te durven dromen? Werken zelfsturende teams? Moeten de neuzen eigenlijk wel dezelfde kant op? En is succes écht een keuze?

Kantoorexpert Japke-d. Bouma spreekt heldere taal: stop met al die vage managementmodes! Ze rekent af met de ergste en hardnekkigste trends en laat zien hoe het ook kan op kantoor.

 

Een nieuwe aarde - Inspiratiekaarten
De uitdaging van deze tijd
Eckhart Tolle
Te koop bij Bol.com voor € 20,00

De bestseller van Eckhart Tolle, Een nieuwe aarde, nu in een kaartenbox: een prachtig cadeau voor jezelf of een dierbare. De 52 kaarten vol inspiratie en verdieping zijn een aanvulling of introductie op de jubileumeditie van Een nieuwe aarde die door Tolle’s nieuwe voorwoord opnieuw helemaal aansluit bij deze tijd. Als we ons ego durven loslaten en collectief de sprong wagen naar een ander en zuiver bewustzijn, dan transformeren we naar een nieuwe samenleving waarin geluk de boventoon voert. Gebaseerd op de inzichten uit De kracht van het Nu wijst Eckhart Tolle ons de weg naar het nieuwe spirituele tijdperk. Nu verzameld in een prachtig vormgegeven luxe cadeaubox met 52 kaarten. Je kunt telkens een nieuwe kaart in de standaard zetten. Boek en kaartenbox zijn los van elkaar te gebruiken.

 

De intelligentie van de kosmos
Grensverleggend wetenschappelijk onderzoek naar de reden van ons bestaan
Ervin Laszlo
Te koop bij Bol.com en Succesboeken.nl voor € 19,95

Een nieuw wetenschappelijk paradigma toont een wereld waarin alles met elkaar verbonden is als één samenhangend geheel en die geïnformeerd wordt door kosmische intelligentie. In het verouderde paradigma wordt de wereld gezien als een reusachtig mechanisme dat functioneert volgens bekende wetten. Het nieuwe paradigma biedt een ander concept. Dit is geen mechanisch-materialistische wereld, maar een wereld die met bewustzijn is bezield en een holistisch systeem vormt.

Wij zijn bewuste wezens die zich met elkaar ontwikkelen als complexe, door kosmische intelligentie geïnformeerde, vibraties in het Akasha-veld van het universum. Laszlo toont aan hoe dit naadloos aansluit bij de wijsheidstradities en het in de wetenschap naar voren komende nieuwe wereldbeeld. Hij laat ons zien hoe ons lichaam en onze geest als transmitters fungeren voor bewustzijn vanuit de intelligentie van de kosmos en hoe dit ons in staat stelt onze identiteit en onze reden van bestaan te herontdekken.

 

Omdenken doe je zo! Omdenken voor kinderen
Berthold Gunster
Te koop bij Bol.com voor € 9,99

Problemen zijn vervelend. Die wil je natuurlijk liever niet. Maar soms kun je met een probleem je voordeel doen. Er iets goeds van maken. Omdenken, heet dat. Van een probleem een mogelijkheid maken. Als je dit boekje gelezen hebt, zul je merken dat het soms superleuk is om een probleem te hebben!

Om te kunnen omdenken moet je zowel creatief zijn als logisch kunnen nadenken. Jonge kinderen lijken het creatieve deel intuïtief te beheersen. Ze maken "denkfouten' die uiteindelijk tot nieuwe mogelijkheden kunnen leiden. Op een bepaalde leeftijd gaan ze echter beseffen dat er "foute' antwoorden zijn en raken ze dat vermogen kwijt. Dit boek leert kinderen hun uitzonderlijke creativiteit te behouden en te combineren met volwassen logica.

 

Anders Wonen - Verhalen van paradijsvogels
Marleen Hartog
Te koop bij Bol.com voor € 19,95

Een hutje op de hei, een plekje in de natuur. Eenvoudiger leven. Uit de ratrace van méér en sneller. Velen dromen ervan, sommigen zetten daadwerkelijk de stap. In 'Anders wonen' vind je unieke verhalen van paradijsvogels die kozen voor een minder gangbare manier van wonen en leven.

Stuk voor stuk sloegen zij hun vleugels uit en keken verder dan de verwachtingen van de maatschappij. Zij lieten zich leiden door waarden als eenvoud, rust, aandacht, duurzaamheid en levenskwaliteit. In een (zelfgebouwde) woonwagen, op een schip of op een afgelegen plekje tussen het groen. In een yurt, een woongemeenschap of in een Tiny House. De avonturiers vertellen waarom zij voor hun alternatieve woonplek kozen. Wat was de drijfveer, hoe hebben ze dit aangepakt en wat heeft het hen gebracht? Een boek vol ervaring, inspiratie en lef!

 

Het zelfhelend vermogen
Revolutionair plan om je immuunsysteem te versterken en gezond ouder te worden
Deepak Chopra
Te koop bij Bol.com en Succesboeken.nl voor € 22,50

In dit boek schrijven Deepak Chopra en Rudolph E. Tanzi, bekend van de toptitels 'Superbrein' en 'Supergenen', over het nieuwste onderzoek op het gebied van de verbinding van lichaam & geest, lichaam & genen en lichaam & immuniteit. In 'Het zelfhelend vermogen' staat een zevendaags actieplan voor het ontwikkelen van een gezonde levensstijl, zodat je gelijk kan werken aan jouw zelfhelend vermogen.

Een optimale gezondheid is belangrijker dan ooit. Daarmee zijn we beter beschermd tegen ouderdom, resistente bacteriën, epidemieën en schadelijke milieu-invloeden. De verantwoordelijkheid hiervoor berust bij onszelf. Deepak Chopra heeft meer dan vijftig boeken geschreven, die zijn vertaald in ruim dertig talen. Chopra is een van de belangrijkste leraren die de oosterse wijsheden doorgeeft aan de westerse wereld.

 

Medical Medium, Life-Changing Foods (Nederlandse editie)
Bescherm jezelf met de verborgen genezende krachten van fruit & groenten
Anthony William
Te koop bij Bol.com en Succesboeken.nl voor € 49,50

Medium Anthony William vertelt wat de onderliggende oorzaak is van de pijn of ziekte van mensen en wat ze moeten doen om hun gezondheid te herstellen. In zijn eerste boek Medical Medium onthult Anthony hoe je met een gerichte levenswijze, waarbij voeding een zeer belangrijke rol speelt, tientallen ziekten kunt behandelen.

In dit vervolgboek gaat Anthony dieper in op de genezende kracht van tientallen vruchten, groenten, kruiden en specerijen, en uit het wild afkomstige voedingsmiddelen die een bijzonder effect op de gezondheid kunnen hebben. Hij beschrijft de eigenschappen van elk voedingsmiddel, de symptomen en aandoeningen die je ermee kunt verlichten of genezen, en de voordelen die je er op emotioneel en spiritueel gebied uit kunt halen. Het boek bevat tevens heerlijke recepten waarmee je maximaal van de heilzame eigenschappen van de voedingsmiddelen kunt genieten.

 

Fuck it List Scheurkalender 2019
Te koop bij Bol.com voor € 14,99

Ja, geef het maar toe… Oook jij hebt een Bucket List. Dingen die je van jezelf moet doen. Maar je MOET al zoveel! En heb je überhaupt tijd en geld om die List af te werken? Nee? Mooi, dan is deze scheurkalender een uitkomst. 365 dingen die je vooral niet moet doen. Of die je wel kan doen waardoor je er tijd en energie voor terugkrijgt. Je hebt al zoveel dingen gedaan, maar je hebt er ook nog aardig wat voor de boeg in je leven. Doe hierin wat goed voelt en stel geen onmogelijke doelen die je toch niet gaat realiseren. Blijf hier niet in hangen en zeg ‘F*ck it’ tegen de dingen die je juist NIET wilt doen.

 

 

Omdenken Scheurkalender 2019
Te koop bij Bol.com voor € 14,99

Hij is er weer! Hoera! De Omdenken Scheurkalender. Maar liefst 365 pagina’s vol met spreuken, verhalen, vragen en plaatjes die je prikkelen en anders naar de dingen laten kijken.

Enkele enthousiaste reacties van mensen die in 2018 lekker hebben gescheurd:
'Deze kalender is zo leuk en tovert iedere dag wel weer een glimlach op mijn gezicht. Soms doet het je ook nadenken en reflectie is ook wel goed om de dag mee te beginnen.'
'Serieus, positief, lachen, gieren en brullen als je ze met vrienden doorneemt. En natuurlijk elke dag een leuke omdenker.'
'Een grappige manier om elke dag even stil te staan bij het Omdenken.'

 

366 dagen digiminderen
Vind de balans tussen je offline en online leven
Johan van Houten
Te koop bij Bol.com en Succesboeken.nl voor € 24,95

Heb jij wel eens het idee dat je geleefd wordt door je telefoon, social media en agenda? En dat je elke vrije seconde op je telefoon zit om social media te checken of spelletjes te spelen? Johan van Houten heeft daar veel last van gehad. Op een bepaald moment voelde hij zich echt verslaafd aan zijn telefoon en internet. Dat was het moment dat hij besloot om een jaar offline te gaan. Geen smartphone, geen e-mail, geen internet. Gewoon back to basic, terug naar de post en een thuistelefoon met antwoordapparaat.

In zijn jaar offline leven, heeft hij veel geleerd over het altijd bereikbaar zijn, verwachtingen van anderen en heeft hij vooral veel rust ervaren. Tegenwoordig is hij weer online, hij combineert nu het beste van twee werelden. De lessen die hij heeft geleerd van een jaar offline leven wil hij delen. Hij wil je bewust maken van je gebruik van telefoon, internet en social media. In dit boek deelt hij zijn ervaringen met de lezer en geeft handige tips hoe je zelf je on- en offline leven kunt bepalen.

 

Gebruik je innerlijke kracht
Louise Hay
Te koop bij Bol.com en Succesboeken.nl voor € 20,00

Wie ben je? Wat heb je nodig om gelukkig te zijn? Het antwoord op deze vragen vind je door naar binnen te leven. Maar wat betekent dat nu precies en hoe pak je dat aan? Volgens Louise Hay schuilt er in ieder van ons een kracht die je liefdevol de weg kan wijzen naar een goede gezondheid, goede relaties en een prettige carrière.

Om dit te realiseren is het allereerst nodig dat je gelooft dat dit mogelijk is. Vervolgens dien je bereid te zijn om beperkende patronen in je leven los te laten. Dit kun je doen door naar binnen te keren en een beroep te doen op je innerlijke kracht. Als je bereid bent je leven over te geven aan deze kracht in jezelf, creëer je een liefdevol en welvarend leven. Louise Hay schreef dit boek als vervolg op haar bestseller Je kunt je leven helen, het basisboek voor een gelukkig(er) leven. Ze schreef al in 1984 als een van de eersten over de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest.

 

De edele kunst van Not giving a fuck
De tegendraadse aanpak voor een goed leven
Mark Manson
Te koop bij Bol.com voor € 19,99

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo'n behoefte aan hebt.

Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend. Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

 

Ontspullen - meer leven met minder
James Wallman
Te koop bij Bol.com voor € 12,50

'Ontspullen' van James Wallman gaat over waarom opruimen een belangrijk onderdeel van ons leven is. Maar hoe kom je van je spullen af? En hoe weersta je de verleiding nieuwe in huis te halen? Je zult vast en zeker herkennen dat je teveel spullen hebt in huis. We hebben er met elkaar meer dan ooit - en veel dingen die we nooit gebruiken, zoals kleding, keukenspullen en prullaria. Maken ze jou nog gelukkig?

Volgens trendwatcher James Wallman kun je beter ervaringen verzamelen in je leven en jezelf van spullen ontdoen. De Japanse opruimgoeroe Kondo helpt je met selecteren, maar Wallman gaat een stap verder. Hoe zorg je ervoor dat je niet verleid wordt om meer te kopen? In dit boek geeft James Wallman psychologische inzichten, aansprekende voorbeelden en praktische tips. Kortom: alles wat je nodig hebt voor een gelukkiger leven met minder spullen.

 

Leven van de lucht
Gerhard Hormann
Te koop bij Bol.com voor € 14,95

Zonder geldzorgen leef je zorgelozer en kun je eindelijk worden wat je altijd al wilde zijn. Wat zou jij doen als de overheid iedere maand zomaar 1000 euro op je rekening stort? Schrijver Gerhard Hormann neemt de proef op de som. Hij begint aan een uniek experiment: wat doet het met je als je elke maand gratis geld krijgt?

Een jaar lang keert hij zichzelf van zijn spaargeld iedere maand een basisinkomen uit van 1000 euro netto. Grote vraag daarbij is wat gratis geld met je doet en wat je vervolgens allemaal gaat doen. Blijf je net zo hard werken als voorheen? Of ga je vanaf dat moment alleen nog maar leuke dingen doen en verandert je leven in één langgerekte vakantie? In Leven van de lucht doet Gerhard Hormann openhartig verslag van de eerste twaalf maanden van zijn nieuwe bestaan.

 

Jij bent de placebo
Maak je gedachten tot realiteit
Joe Dispenza
Te koop bij Bol.com en Succesboeken.nl voor € 34,50

Is het mogelijk om te genezen met enkel je gedachten, zonder medicatie of operatie? De waarheid is dat dit vaker gebeurt dan je misschien zou verwachten. In dit boek bespreekt dr. Joe Dispenza talrijke gedocumenteerde casussen van mensen die een hartaandoening, een depressie, reumatoïde artritis en zelfs de ziekte van Parkinson keerden door in een placebo te geloven. Dispenza vertelt ook de verhalen van andere mensen die om dezelfde reden juist ziek werden en zelfs zijn overleden, zoals slachtoffers van een foutieve medische diagnose van een fatale ziekte.

Hij stelt de vraag: Is het mogelijk om mensen de principes van de placebo te leren en, zonder gebruik te maken van een externe remedie, dezelfde innerlijke veranderingen teweeg te brengen in hun gezondheidstoestand en ten slotte in hun leven? Het boek eindigt met een geleide meditatie om de overtuigingen te veranderen die je beperken, de eerste stap in genezing.

 

Wie is de beste omdenker? Het Kaartspel
Berthold Gunster
Te koop bij Bol.com voor € 19,99

Kun jij omdenken en van een lastig probleem iets leuks maken? Hoe handiger en creatiever je bent, hoe meer punten je verdient. Dit spel kun je thuis of in de klas spelen, met z'n tweeën of in een groepje. Het is niet alleen leuk om te spelen, maar ook heel spannend. Hoeveel omdenkpunten verdien jij?

Om te kunnen omdenken moet je zowel creatief zijn als logisch kunnen nadenken. Jonge kinderen lijken het creatieve deel intuïtief te beheersen. Ze maken "denkfouten' die uiteindelijk tot nieuwe mogelijkheden kunnen leiden. Op een bepaalde leeftijd gaan ze echter beseffen dat er "foute' antwoorden zijn en raken ze dat vermogen kwijt. Dit spel leert kinderen hun uitzonderlijke creativiteit te behouden en te combineren met volwassen logica. Er is ook een Kaartspel voor Volwassenen verkrijgbaar.

 

Steeds leuker
Jelle Hermus
Te koop bij Bol.com vanaf € 12,99

De voordelen zonder de nadelen. Je leven steeds leuker maken, met steeds minder moeite. Dat is waar 'Steeds leuker' om draait. Want eindeloos ploeteren is prima, maar op de bank zitten met een goed boek, een kop thee en een glimlach op je snoet is ook fijn.

In dit praktische boek presenteert Jelle Hermus de korte route naar een leuker leven. Hij laat zien hoe je - door het zetten van de juiste kleine stappen - je leven snel in een opwaartse spiraal kunt brengen. Want we weten vaak niet precies wat we willen doen met ons leven, maar we weten wél hoe we ons willen voelen: vrijer, blijer en meer voldaan. Als je steeds kleine stappen blijft zetten in de juiste richting, kom je vanzelf waar je wilt zijn.

 

Tiny Houses - Minder huis, meer leven
Monique van Orden
Te koop bij Bol.com vanaf € 12,99

Het eerste Nederlandse Tiny House boek. Minder huis, meer leven. Tiny Houses in Nederland en België. Steeds meer mensen willen anders wonen en leven. Een tiny house is een mooi en slim ontworpen, vaak duurzaam gebouwd huisje dat stukken goedkoper is dan een traditioneel huis. Minder woonoppervlakte, maar meer vrijheid.

Dit fraai vormgegeven inspiratieboek met prachtige foto's geeft inzicht in de tiny house movement. Aan het woord komen bewoners van verschillende tiny houses in Nederland en België. Zij delen hun ervaringen en geven hun beste tips & tricks voor wonen op de vierkante meter. Geschreven door Monique van Orden, vicevoorzitter van de stichting Tiny House Nederland.

 

Verlangen naar minder
Een reis naar een bewust en duurzaam leven
Jelle Derckx
Te koop bij Bol.com en Succesboeken.nl voor € 15,00

In Verlangen naar minder neemt Jelle Derckx de lezer mee op een zoektocht naar een bewust en duurzaam leven; hij geeft in dit persoonlijke verhaal inspirerende, down-to-earth tools en tips.

Voor Jelle begon het proces van bewustwording in de zomer van 2011. Met een hoofd vol zorgen vertrok hij naar Brazilië. Die reis was de belangrijkste inspiratiebron van zijn besluit zijn leven 180 graden om te draaien op het moment dat hij eenmaal terug was in Nederland. Hij begon met minimaliseren, ging minder kopen en bewuster leven. Dat gaf meer tijd en ruimte voor de dingen die écht belangrijk zijn, zoals persoonlijke groei en duurzaamheid.

 

Numerologie, een mystieke reis langs de getallen
Marleen van Wegberg
Te koop bij Bol.com voor € 24,95

Op deze mystieke reis langs de getallen neemt de schrijfter je mee langs een verborgen geschiedenis die in het geheim werd doorgegeven in de vroegere mysteriescholen. Wat is de verborgen betekenis van getallen in de Kabbala, in de Bijbel en in andere oude geschriften? Hoe onthullen getallen het proces van de schepping van de aarde en het leven van de mensheid in de dualiteit? Kunnen we het geheim van de getallen in ons persoonlijke leven ontsluieren en onszelf en anderen verrijken met de immense, verborgen kennis die in getallen besloten ligt?

Alles wat vanaf de oudste tijden in Egypte in de vorm van symbolen en rituelen werd onderwezen, is telkens wanneer de mensheid er aan toe was om de zin ervan in te zien, stukje bij beetje onthuld. In deze Aquariustijd kunnen we gaan ontdekken dat de oude getallenleer een ingenieus, mystiek en symbolisch systeem is, waarbij getallen als het ware bakens van Licht zijn die ons kunnen leiden op onze levensweg, dwars door de chaos en verwarring heen.

 

Duurzaam en zelfvoorzienend
Het groene handboek voor de 21ste eeuw
Dick & James Strawbridge
Te koop bij Bol.com voor € 22,95

Dit handboek om groener en duurzamer te leven behandelt talloze onderwerpen. Of het nu gaat om je eigen groenten te verbouwen in je stadstuintje of zelf kippen houden op het platteland. Naast traditionele ambachten zoals brood bakken, wijn maken en manden vlechten, leert de lezer hoe je kunt recyclen, je afval kunt verminderen, water kunt besparen, je huis kunt verwarmen met zonne-energie en nog veel meer.

Vader en zoon Dick en James Strawbridge wonen in Cornwall waar ze alle technieken zelf hebben getest en uitgeprobeerd op de kleine boerderij van Dick. Ze zijn bekend van de tv-serie 'It’s Not Easy Being Green' van de BBC. Het is helder geschreven en van duidelijke tekeningen en foto's in kleur voorzien. De toon is enthousiasmerend. Je blijft bladeren en zoeken naar ideeën. Ideaal voor doe-het-zelfvers, of die nu op een groot terrein wonen of alleen een dakterras hebben. Met grondig advies, stap-voor-stapuitleg en register.

 

De receptenwijzer inclusief bonusboek De maaltijdwijzer
Juglen Zwaan
Te koop bij aHealthylife.nl en Succesboeken.nl voor € 49,50

De receptenwijzer is een boek met meer dan 120 betaalbare recepten voor ontbijt, lunch, diner, toetjes, tussendoortjes, soepen, salades, groentespreads, sappen, ijsjes, dranken, sauzen, dressings en meer. Alle recepten zijn vrij van koemelk, gluten, E-nummers en geraffineerde suiker. Het receptenboek is te gebruiken voor iedereen die gezond wil eten. Met honderden tips voor gezondere keuzen, uitgeschreven weekmenu's voor mensen die een specifiek dieet volgen, een uitgewerkte lijst met tips voor vervanging van ongezonde voeding door gezonde voeding, fermentatierecepten, een handleiding kiemen kweken, etc.

Inclusief bonusboek: De maaltijdwijzer, waarin Juglen uitlegt hoe de lezer middels een kaartensysteem vele combinaties van maaltijden kan vormen. Met dit boek kies je eenvoudig op basis van koolhydraten, eiwitten en groenten je maaltijd. Hierdoor zijn er duizenden variaties te maken.

Zie voor meer interessante boeken onze boekenpagina.

 

Wij wensen alle lezers fijne feestdagen!